gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
nedelja, 19. maj 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić razgovarao sa najvišim zvničnicima Republike Togo
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic i predsednik togoaU okviru zvanične posete Republici Togo, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa najvišim zvaničnicima te zemlje.

Ministar Dačić imao je odvojene susrete sa predsednikom Faure Gnasingbom i sa svojim kolegom, ministrom spoljnih poslova, Robertom Dusijem.

Ministar Dačić i najviši zvaničnici Republike Togo razgovarali su o bilateralnim odnosima dve tradicionalno prijateljske zemlje, kao i razvijanju saradnje u brojnim oblastima, naročito ekonomske saradnje.

Takođe, ministar Dačić i šef diplomatije Republike Togo su potpisali Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Republike Togo.

„Ovo su bili veoma važni sastanci za odnose Republike Srbije i Republike Togo.

Srbija je sukcesor Jugoslavije i treba se podsetiti izuzetno dobrih odnosa koje je Jugoslavija u vreme Tita imala sa Togom, uključujući i sa ocem sadašnjeg predsednika.

Želimo da obnovimo i da razvijamo naše dobre odnose. Želimo da jačamo našu ekonomsku saradnju, da razvijamo saradnju u oblasti obrazovanja – da dajemo stipendije studentima iz Togoa.


 

Takođe, želimo da uvažavamo naše međusobne interese i da jedni druge podržavamo na međunarodnoj sceni.

Na današnjem sastanku, uputio sam i poziv predsedniku Togoa da na jesen poseti Srbiju.

Glavni rezultat ove posete jeste naša obostrana saglasnost da razvijamo stratešku saradnju između naše dve tradicionalno prijateljske zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije nakon sastanaka u Togou.