gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 10. septembar 2019. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić izrazio nadu u nastavak pomoći koju UNHCR pruža izbeglicama sa boravištem u Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dai -_UNHCRPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u radnu posetu v. d. šefa Kancelarije UN i šefa Kancelarije Visokog komesara za izbeglice (UNHCR) u Beogradu Hansa Fridriha Šodera sa saradnicima.

U prijateljskom razgovoru Šoder je obavestio našu stranu o stanju i razvoju nacionalnih i regionalnih programa za čiju implementaciju u Republici Srbiji su zaduženi UN i UNHCR. Posebna pažnja je posvećena pripremama za generalnu debatu predstojećeg 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje počinje 24. septembra u Njujorku, pripremama za 70. zasedanje Izvršnog komiteta UNHCR-a, koje počinje 7. oktobra u Ženevi, kao i pripremama za prvi Globalni forum o izbeglicama, koji počinje 17. decembra u Ženevi.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić zahvalio je na pruženim informacijama. Najavio je da će naša delegacija uzeti aktivno učešće na generalnoj debati u Njujorku. Podržavši rad Kancelarije, izrazio je nadu u nastavak pomoći i podrške koju UNHCR kontinuirano pruža našim nadležnim organima u vezi sa izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije sa boravištem u Srbiji, kao i sa 200.000 interno raseljenih lica sa KiM, odnosno u izbegličkoj i migrantskoj krizi.