gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
субота, 14. децембар 2019. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић на свечаном отварању Доха Форума
+ larger fontnormal font- Smaller font
1idkf141219Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић присуствовао је свечаном отварању Доха форуму у Kатару.

Тема овогодишњег, 19. форума, је „Глобално управљање у мултиполарном свету".

На церемонији свечаног отварања учествовао је велики број светских лидера међу којима се издвајају председник Руанде, председник Јерменије, премијер Малезије, премијер Сомалије, министар трговине САД-a, министри иностраних послова Словачке, Турске и др.

Шеф српске дипломатије сусрео се и са великим бројем својих колега са којима је разменио мишљења о актуелним светским темама. У разговорима је истакнута важност редовних сусрета и јачања дијалога међу светским лидерима на форумима попут овог.

Министар Дачић имао је прилику и да поново разговара и са Иванком Трамп, саветницом председника САД-а, са којом се у септембру ове године сурео у Њујорку.

Форум у Дохи се одржава под покровитељством катарског емира. Министар Дачић учествује на Форуму на позив потпредседника Савета министара Државе Kатар и министра иностраних послова, шеика Мохамеда бин Абдулрахмана Ал Танија.