gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 09. januar 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić susreo se sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država
+ larger fontnormal font- Smaller font
AMB. SADPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Entoni Godfrijem.

Tokom razgovora je izražena obostrana spremnost za unapređenjem ukupne bilateralne saradnje i osnaživanje odnosa dve zemlje kroz jačanje konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga.

Ambasador Godfri je, polazeći od jučerašnjeg izlaganja predsednika Donalda Trampa, informisao ministra Dačića sa aktuelnom situacijom na Bliskom istoku i izneo stavove Sjedinjenih Američkih Država po pitanju aktuelne krize u odnosima sa Iranom.

Šef diplomatije je istakao da se Republika Srbija podržava mirno rešavanje sporova putem dijaloga i izneo očekivanje da će u narednim danima doći do smirivanja tenzija. Podvukao je i da Srbija osuđuje napad na Ambasadu SAD u Bagdadu koji se dogodio 31. decembra 2019. godine, zalažući se principijelno za poštovanje nepovredivosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u skladu sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.