gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 17. јануар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић разговарао са амбасадором Холандије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic- amb_Holandije_2020Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са амбасадором Краљевине Холандије у Републици Србији Жил Арно Бешур Плухом.

Амбасадор Бешур Плух је уручио министру Дачићу позивно писмо министра иностраних послова Краљевине Холандије Стефа Блока за учешће на Министарској конференцији, која ће се одржати 23. априла ове године у Хагу у склопу Светске конференције о слободи медија. Холандија је заједно са Унеском домаћин Светске конференције о слободи медија, која се одржава у години када УН обележавају 75 година постојања.

Министар Дачић је захвалио на позиву, подсетивши да је учествовао на првој Светској конференцији о слободи медија, која је у јулу прошле године одржана у Лондону, у организацији влада Велике Британије и Канаде.

Обострано је оцењено да је посета министра иностраних послова Холандије Стефа Блока Србији новембра 2019. године била веома корисна и значајна, као и да представља основу за унапређење политичког дијалога две земље на високом нивоу.

Приликом данашњег сусрета размењена су мишљења и о најзначајнијим аспектима билатералне сарадње две земље, као и о регионалним питањима.

Амбасадор Бешур Плух је најавио и да ће Амбасада Краљевине Холандије у Републици Србији 21. јануара преузети од Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду функцију НАТО контакта за Србију у 2020. години.