gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 02. jun 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: Pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa Srbije i Kanade i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa
+ larger fontnormal font- Smaller font
dacic amb._cabo_2._junPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Kanade Ketlin Čabo.

Zajednički je ocenjeno da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa poslednjih godina i iskazana je spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čaba je ponovila zahvalnost ministru Dačiću i Ministarstvu spoljnih poslova na podršci i pomoći prilikom repatrijacije državljanina Kanade tokom pandemije korona virusa. Istakla je da je uprkos kompleksnosti operacije, budući da je podrazumevala ne samo evakuaciju Kanađana koji su se nalazili na teritoriji Srbije, već i čitavog regiona, repatrijacija kanadskih državljana bila uspešna uz svesrdnu pomoć institucija Republike Srbije.

Razgovarano je i o saradnji Srbije i Kanade u okviru međunarodnih organizacija.