gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
недеља, 07. јун 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Захвалност Кенији на чврстом и доследном ставу по питању КиМ и поштовању основних принципа међународног права и повеље УН-а
+ larger fontnormal font- Smaller font
Slika 210Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић разговарао је телефоном са министарком иностраних послова Републике Кеније Рејчел Омамо.

Министар Дачић је информисао министарку Омамо о епидемиолошкој ситуацији у Србији и о континуираном смањењу броја оболелих од вируса Covid-19, што је довело до постепеног укидања рестриктивних мера и отварања граница. Изразио је наду да ће се здравствена ситуација ускоро побољшати и у Републици Кенији.

Министри двеју земаља су разменили мишљења о унапређењу даље сарадње и сагласили су се да је потребно одржати контитнуитет политичког дијалога на високом нивоу, кроз баштињење вишедеценијске блиске и пријатељске сарадње.

Министар Дачић је указао да Република Србија цени чврст и постојан став Кеније у вези са непризнавањем ЈПНК, као и да смо веома захвални што Кенија остаје доследна и верна основним принципима међународног права и начелима Повеље УН.

Током разговора шеф српске дипломатије је честитао министарки Рејчел Омамо именовање на ову одговорну функцију и позвао је да посети Републику Србију, када се за то стекну услови.