gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
nedelja, 07. jun 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić: Zahvalnost Keniji na čvrstom i doslednom stavu po pitanju KiM i poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava i povelje UN-a
+ larger fontnormal font- Smaller font
Slika 210Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministarkom inostranih poslova Republike Kenije Rejčel Omamo.

Ministar Dačić je informisao ministarku Omamo o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i o kontinuiranom smanjenju broja obolelih od virusa Covid-19, što je dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera i otvaranja granica. Izrazio je nadu da će se zdravstvena situacija uskoro poboljšati i u Republici Keniji.

Ministri dveju zemalja su razmenili mišljenja o unapređenju dalje saradnje i saglasili su se da je potrebno održati kontitnuitet političkog dijaloga na visokom nivou, kroz baštinjenje višedecenijske bliske i prijateljske saradnje.

Ministar Dačić je ukazao da Republika Srbija ceni čvrst i postojan stav Kenije u vezi sa nepriznavanjem JPNK, kao i da smo veoma zahvalni što Kenija ostaje dosledna i verna osnovnim principima međunarodnog prava i načelima Povelje UN.

Tokom razgovora šef srpske diplomatije je čestitao ministarki Rejčel Omamo imenovanje na ovu odgovornu funkciju i pozvao je da poseti Republiku Srbiju, kada se za to steknu uslovi.