gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 14. јул 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић: Дармановић наставља да вређа и напада Србију и председника Вучића
+ larger fontnormal font- Smaller font
551901„Министар спољних послова Црне Горе Срђа Дармановић наставља да вређа и напада Србију и председника Вучића. У време док Црна Гора води поступак за отимање имовина и светиња Српске православне цркве и у време док нема ниједног Србина у органима власти иако има скоро 29 одсто у становништву Црне Горе, он оптужује Србију.

Милион пута смо рекли да нас не интересује мешање у унутрашње ствари Црне Горе, занима нас само положај и права српског народа, што је апсолутно легитимно и у складу са свим међународним конвенцијама.

Чиме се то Вучић умешао у унутрашње ствари Црне Горе, напротив, стално указује да проблеми треба да се решавају дијалогом црногорских власти са српским народом у Црној Гори и СПЦ.

Kаже Дармановић да је Вучић жели да сруши власт у Црној Гори и да Црна Гора постане српска држава?!

Ја никад нисам чуо Вучића да Црну Гору назива српском државом, али сам читао црногорског краља Николу који каже у октобру 1913. године да су храбре војске двеју српских краљевина Црне Горе и Србије ослободиле српство на југоистоку Балкана, као и да се приступило разграничењу међу двема српским краљевинама. Па какав је онда краљ Никола српски националиста, што се њега не одрекнете?

И, на крају, пошто Дармановић поново прети НАТО снагама, да му још једном поручим да је мало НАТО, заборавио је да позове и ОВK и муџахедине, традиционалне историјске савезнике црногорског народа. Шта ли би рекао краљ Никола?", изјавио је први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.