gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
уторак, 28. јул 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић примио у опроштајну посету амбасадорку Државе Израел
+ larger fontnormal font- Smaller font
28072020izПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету изванредног и опуномоћеног амбасадора Државе Израел у Републици Србији Алону Фишер – Кам.

У разговору је изражено задовољство због развијеног политичког дијалога и размењених посета на највишем нивоу и изражено очекивање да ће се са том праксом наставити у будућности.

Заједнички је констатовано да треба искористити узлазни тренд у билатералним односима како би се ојачала сарадња у свим областима од заједничког интереса, а посебно у областима економије, пољопривреде, информационих технологија, културе.Министар Дачић се захвалио амбасадорки Фишер – Кам на њеном ангажовању на јачању веза између две земље током боравка у Србији и пожелео јој успех у наставку каријере.

Амбасадорка Фишер – Кам је подсетила на позив новог министра спољних послова Израела Габија Ашкеназија које је упутио министру Дачићу да посети Израел када се здравствена ситуација стабилизује.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић је изразио велику захвалност на подршци коју Израел пружа очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и позицији у вези са једнострано проглашеном независношћу тзв. Косова.