gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
utorak, 28. jul 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Države Izrael
+ larger fontnormal font- Smaller font
28072020izPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Države Izrael u Republici Srbiji Alonu Fišer – Kam.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog razvijenog političkog dijaloga i razmenjenih poseta na najvišem nivou i izraženo očekivanje da će se sa tom praksom nastaviti u budućnosti.

Zajednički je konstatovano da treba iskoristiti uzlazni trend u bilateralnim odnosima kako bi se ojačala saradnja u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno u oblastima ekonomije, poljoprivrede, informacionih tehnologija, kulture.Ministar Dačić se zahvalio ambasadorki Fišer – Kam na njenom angažovanju na jačanju veza između dve zemlje tokom boravka u Srbiji i poželeo joj uspeh u nastavku karijere.

Ambasadorka Fišer – Kam je podsetila na poziv novog ministra spoljnih poslova Izraela Gabija Aškenazija koje je uputio ministru Dačiću da poseti Izrael kada se zdravstvena situacija stabilizuje.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je izrazio veliku zahvalnost na podršci koju Izrael pruža očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i poziciji u vezi sa jednostrano proglašenom nezavisnošću tzv. Kosova.