gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
среда, 29. јул 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дачић и Харченко изразили задовољство због високог нивоа билатералне сарадње
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dacic -_Harcenko_29Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан – Харченка.

У разговору су размењена мишљења о актуелној светској ситуацији која је изазвана пандемијом коронавируса, као и тренутним дешавањима у земљи и региону.

Саговорници су изразили задовољство због високог нивоа билатералне сарадње, сагласивши се да су обе земље опредељене за даљи развој политичких односа заснованих на стратешком партнерству.

Министар Дачић се осврнуо на успешно реализовану и садржајну посету министра спољних послова Сергеја Лаворова Београду, која је била добра прилика за разматрање великог броја важних питања из домена билатералне сарадње, али и за размену мишљења о актуелним међународним и регионалним темама.

Министар Дачић се још једном захвалио Руској Федерацији на благовременој помоћи у борби против пандемије Ковид-19. Размењена су искуства у борби против даљег ширења корона вируса, а разговарано је и о наредним корацима сарадње како би на најефикаснији начин биле превазиђене последица кризе изазване пандемијом Ковид-19.
У разговору је изражен обострани интерес за даље јачање сарадње у оквиру међународних организација.