gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis
Saopštenja
Dačić i Šib: Odnose Srbije i Nemačke karakteriše intenzivna saradnja na političkom i ekonomskom planu Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 28. septembar 2020.
Dacic -_SibPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Savezne Republike Nemačke u Beogradu Tomasa Šiba.
Opširnije...
 
Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 25. septembar 2020.
25092020 5Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čabu, koja uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji.

Ministar Dačić je izrazio zahvalnost ambasadorki Čabi na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Kanade, naglašavajući da je tokom njenog mandata saradnja, posebno u ekonomskoj oblasti, podignuta na viši nivo.

Zajednički je ocenjeno da postoji pozitivna dinamika razvoja bilateralnih odnosa poslednjih godina i iskazana je spremnost za revitalizaciju političkog dijaloga na visokom nivou i spremnost za dalje razvijanje partnerskih odnosa.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, ali i da postoji još prostora za jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da se stanje izazvano pandemijom popravlja u obe zemlje i da se broj obolelih svakodnevno smanjuje što omogućava postepenu normalizaciju života i ukidanje restriktivnih mera uvedenih tokom pandemije.

Ambasadorka Čaba je još jednom zahvalila ministru Dačiću na svesrdnoj pomoći oko repatrijacije kanadskih državljana tokom pandemije izazvane Kovidom 19.

Ambasadorka Ketlin Čaba istakla je da iz Republike Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je zadovoljna realizovanjem nekoliko značajnih, prvenstveno, kulturnih projekata.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadorki Čaba puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Opširnije...
 
Državni sekretar Stevanović učestvovao na Neformalnom sastanku Saveta ministara spoljnih poslova BSEC-a Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
petak, 25. septembar 2020.
ds bsec_sept_2020Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović učestvovao je danas na Neformalnom sastanku Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), održanom putem video konferencije.
Opširnije...
 
Dačić i Linde: Spremnost za detaljno informisanje i razmenu iskustva o predsedavanju Srbije OEBS-u, obzirom da će Švedska predsedavati tokom 2021. godine Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 24. septembar 2020.
DPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa ministarkom inostranih poslova Kraljevine Švedske An Linde.
Opširnije...
 
Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 24. septembar 2020.
Dacic sa_amb_Saudijske_ArabijePrvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu Hani bin Abdulah bin Mohamed Mominaha, ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Republici Srbiji na narezidentnoj osnovi sa sedištem u Sarajevu, koji uskoro završava svoj mandat.
Opširnije...
 
Državni sekretar Stevanović učestvovao na godišnjem sastanku ministara spoljnih poslova Centralno-evropske inicijative Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
četvrtak, 24. septembar 2020.
ds ceiDržavni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović učestvovao je na godišnjem sastanku ministara spoljnih poslova Centralno-evropske inicijative (CEI), održanom u formatu video-konferencije 24. septembra 2020. godine, u okviru crnogorskog predsedavanja ovom organizacijom.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>