ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Визе су потребне, укључујући и за носиоце путног листа у транзиту, али се могу добити, на граничном прелазу туристичку, пословну или транзитну визу у трајању до 60 дана (Услови: повратна превозна карта; довољна новчана средства за покривање свих трошкова боравка; потврда о резервацији хотелског смештаја или позивно писмо и да не постоји забрана уласка). Рок важења пасоша ради путовања мора бити 6 месеци од дана планираног уласка. Додатно, морају постојати две слободне странице у пасошу приликом уласка у земљу. Тренутно, за улазак или излазак из земље путем авиона је неопходан негативан PCR тест на COVID-19 или ће туристи бити смештени, о њиховом трошку, у болничке центре, у трајању од најмање 10. дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Не постоји обавеза вакцинације лица која долазе на Маурицијус осим оних која долазе из региона са маларијом или жутом грозницом, а према регулативи Светске здравствене организације.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Уобичајене мере безбедности се подразумевају. Рађе су могуће, па личне ствари – посебно оне веће вредности, треба добро чувати и не остављати у колима, ван чуваног паркинга, односно ван видокруга.

ТРАНСПОРТ – Ради управљања моторним возилом, поред националне возачке дозволе, неопходно је поседовати међународну возачку дозволу.

ОСТАЛО – Званичан језик је француски

Контакти:
Приликом боравка у Маурицијусу за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Преторији, Јужна Африка, која на нерезиденцијалној основи покрива Маурицијус, путем следећег контакт телефона: + 27 (0) 12 460 56 26 и електронске адресе: info@srbembassy.org.za