Bukurešt: Ambasador Tomašević posetio fabriku Artrom Steel Tubes u Slatini

19. maj 2023.
Nakon jedne od najvećih pojedinačnih investicija iz Republike Srbije u Rumuniji, koju je realizovala srpska investiciona grupa Hefestos Capital, na poziv rukovodstva Artrom Steel Tubes S.A, ambasador Republike Srbije u Rumuniji Stefan Tomašević posetio je pogon fabrike u Slatini.

Artrom Steel Tubes S.A. je kompanija koju čine dve fabrike čelika u Rumuniji, jedna u Rešici sa fabrikom za proizvodnju čelika i druga u Slatini sa fabrikom za proizvodnju bešavnih cevi. Proizvodni pogoni su jedni od najmodernijih u svetu u proizvodnji mehaničkih čeličnih cevi za automobilsku, hidrauličnu, mehaničku primenu, mornaricu, energetsku i mnoge druge industrije. Glavna tržišta kompanije nalaze se u Evropi, SAD i Kanadi, gde se Artrom Steel Tubes smatra jednim od vodećih proizvođača u ovim naprednim industrijskim domenima.

Kompanija zapošljava 2350 radnika, proizvodi više od 200 različitih tipova čeličnih cevi koje se izvoze u 40 zemalja, posluje sa više od 650 klijenata i ostvarila je u prethodnoj godini promet od 390 miliona evra.