Букурешт: Амбасадор Томашевић посетио фабрику Artrom Steel Tubes у Слатини

19. May 2023.
Након једне од највећих појединачних инвестиција из Републике Србије у Румунији, коју је реализовала српска инвестициона група Hefestos Capital, на позив руководства Artrom Steel Tubes S.A, амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић посетио је погон фабрике у Слатини.

Artrom Steel Tubes S.A. је компанија коју чине две фабрике челика у Румунији, једна у Решици са фабриком за производњу челика и друга у Слатини са фабриком за производњу бешавних цеви. Производни погони су једни од најмодернијих у свету у производњи механичких челичних цеви за аутомобилску, хидрауличну, механичку примену, морнарицу, енергетску и многе друге индустрије. Главна тржишта компаније налазе се у Европи, САД и Канади, где се Artrom Steel Tubes сматра једним од водећих произвођача у овим напредним индустријским доменима.

Компанија запошљава 2350 радника, производи више од 200 различитих типова челичних цеви које се извозе у 40 земаља, послује са више од 650 клијената и остварила је у претходној години промет од 390 милиона евра.