Хараре: Пријем за дијаспору у Амбасади

29. мај 2024.
У Амбасади Репубике Србије у Харареу је, поводом предаје акредитива амбасадора Радише Грујића председнику Зимбабвеа, одржан скуп за грађане и држављане Републике Србије који живе и раде у Зимбабвеу.

Амбасадор Грујић је поздравио окупљене чланове дијаспоре и пожелео им угодан боравак у Амбасади. Истакао је да Република Србија повратком у Зимбабве показује посвећеност подизању нивоа билатералних односа у свим сферама, где посебно место имају наши грађани.

Обавестио је да ће Амбасада у наредном периоду настојати да грађанима пружи све потребне конзуларне услуге и другу саветодавну помоћ у вези са испуњавањем њихових права и  обавеза у земљи пријема и остваривањем јачих веза и непосредније комуникације са матичном државом у свим областима од њиховог интересовања.   

Том приликом су гости, уз добродошлицу новопостављеном амбасадору, изразили задовољство  што је Република Србија сада у пуном капацитету представљена у  Зимбабвеу и истакли да ће то њима бити од значајне помоци у регулисању статусних питања и добијању правне и друге помоћи од стране матичне државе.