Салцбург: Генерална конзулка Вукићевић разговарала са градоначелником Салцбурга

03. јун 2024.
Генерална конзулка Републике Србије у Салцбургу Вера Вукићевић разговарала је са новоизабраним градоначелником овог града Бернардом Ауингером.

На састанку у Градској кући конзулка Вукићевић је пожелела  новом градоначелнику успешан почетак мандата и наставак добре сарадње Генералног конзулата и градских органа. 

Вукићевић  је посебно захвалила на великој подршци коју је Ауингер пружао српској заједници у Салцбургу, док је обављао функцију заменика градоначелника Салцбурга.

Замолила је за помоћ и подршку града на пројектима који би били усмерени ка очувању  националног идентитета припадника српске дијаспоре. 

Градоначелник Ауингер је захвалио на срдачним честиткама и жељама, те  истакао добру сарадњу са представницима српске заједнице у Салцбургу.

Изјавио је да ће се и убудуће радо одазивати  позивима српских клубова и удружења да присуствује њиховим прославама и манифестацијама. 

Изнео је значај успешне  интеграције страних грађана  у аустријско друштво, уз очување националног идентитета.

Посебно је истакао значај интеграције  деце странаца предшколског и школског узраста,  у циљу стицања што бољег образовања, те обавестио да град Салцбург издваја значајна средства у ове сврхе. Истакао је жељу да град Салцбург и Генерални конзулат наставе успешну сарадњу.