Токио: Презентација српских вина и ајвара у Амбасади Републике Србије

24. јун 2022.
Амбасада Републике Србије у Токију организовала је, у сарадњи са увозником Макото Инвестментс и компанијом за планирање догађаја Вит Ми, вече презентације и дегустације српских вина и ајвара.

Овом приликом представљена је и специјална етикета која ће се, поводом јубилеја 140 година пријатељства Србије и Јапана, наћи на винима винарије Александровић, а коју је дизајнирао познати јапански уметник Ширју Окабе.

Амбасадорка Александра Ковач је, поздрављајући присутне, истакла задовољство што се важан јубилеј билатералних односа обележава и на овај начин. Указала је на богату традицију и културу вина у Србији, као и на чињеницу да је у данашње време ова индустрија у успону, те да наша земља може да се похвали награђиваним произвођачима и винима. 

Преко 30 присутних представника компанија и услужног сектора имало је прилику да чује и кратку презентацију о Србији, као и да од компаније Макото Инвестментс добије детаљне податке о винским регијама, сортама грожђа и винима из Србије која су пробали током вечери. Гости су дегустирали и ајвар и друге српске специјалитете.