Букурешт: Састанак амбасадора Томашевића са продеканком Факултета за журналистику и комуникологију

23. mai 2023.
У Амбасади Републике Србије у Румунији одржан је састанак амбасадора Томашевића са продеканком Факултета за журналистику и комуникологију Универзитета у Букурешту Ромином Суруђиу, на ком је разговарано о различитим темама од обостраног интереса, као и о могућностима за успостављање сарадње између српских и румунских факултета који се баве дигиталним медијима, комуникологијом и новинарством.

Амбасадор Томашевић је истакао значај успостављања културне и научне сарадње сродних српских факултета и института са Факултетом журналистике и комуникологије, која ће допринети бољој повезаности сарадника и студената, где је као посебно важно истакао формирање програма за размену студената.

Истовремено, размотрени су и различити заједнички пројекти и активности, међу којима и будуће учешће српских професора и истраживача на Међународној конференцији „Комуникација у временима (поли)кризе и дигиталних дисруптивних трансформација”, у организацији букурештанског Факултета новинарства и комуникологије.

Поред тога, предложено је и да се на јесен на Факултету и у Амбасади организују догађаји који би за циљ имали размену искустава и пракси српских новинара са представницима Факултета и студената.