VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Nije potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Nije potrebna viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Za nosioce srpskih pasoša nije potrebna viza.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/atg/ 
Zdravstvena zaštita je daleko ispod standarda Evrope i Amerike. Putno osiguranje je potrebno.Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Lajmska bolest, dijareja, Denga groznica.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Antigva i Barbuda nema visoku stopu kriminala. Uobičajena opreznost se savetuje, jer se dešavaju provale i druga teža krivična dela, ali uz mere uobičajenog opreza nema veće opasnosti po turiste.

TRANSPORT – Javni prevoz se obavlja taksijima i mini busevima. Treba obratiti pažnju da se koriste samo zvanično registrovana vozila, kao i da se cena vožnje ugovara unapred. Potreban je oprez, jer vozači pokušavaju da iznude više novca od dogovorene sume.
Za srpske državljane potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Istočno karipski dolar (East Caribbean dollar-EC$)

Kontakti:
Prilikom boravka na Antigvi i Barbudiza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Antigvu i Barbudu, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org