ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу и транзитирају преко Антигве и Барбуде. Сви путници који долазе ваздушним путем морају да имају негативан RT-PCR тест, уређен најкасније четири дана пре лета (важи и за путнике у транзиту). Деци млађој од 5 година није потребан тест.  
Сви путници преко 18 година, такође морају имати доказ да су примили барем једну дозу одобрене вакцине против COVID-19. Вакцине које се прихватају су следеће: AstraZeneca (SK Bioscience), AstraZeneca (Vaxzevria) ,Covishield, Janssen (Johnson & Johnson), Moderna (Pikevax), Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Sinopharm, Sinovac, Sputnik V.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

За носиоце српских пасоша потребна је виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/atg/ 
Здравствена заштита је далеко испод стандарда Европе и Америке. Путно осигурање је потребно.Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Лајмска болест, дијареја, Денга грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Антигва и Барбуда нема високу стопу криминала. Уобичајена опрезност се саветује, јер се дешавају провале и друга тежа кривична дела, али уз мере уобичајеног опреза нема веће опасности по туристе.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз се обавља таксијима и мини бусевима. Треба обратити пажњу да се користе само званично регистрована возила, као и да се цена вожње уговара унапред. Потребан је опрез, јер возачи покушавају да изнуде више новца од договорене суме.
За српске држављане потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Источно карипски долар (East Caribbean dollar-EC$)

Контакти:

Приликом боравка на Антигви и Барбудиза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Антигву и Барбуду, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org