Вашингтон: Амбасадор Ђурић са конгресменима

30. јан 2023.
У одвојеним сусретима на Капитол хилу, амбасадор Републике Србије у САД Марко Ђурић разговарао је са конгресменком Вероником Ескобар и конгресменом Полом Госаром о даљем јачању српско-америчке сарадње и актуелним геополитичким приликама у региону.

Амбасадор Ђурић је представницима Конгреса САД пренео ставове нашег државног руководства у светлу најновијих дешавања на територији Косова и Метохије, поновивши нашу посвећеност наставку преговора и проналажењу компромисног решења. Такође је подвукао активну и конструктивну улогу Србије у успостављању стабилности на западном Балкану кроз подстицање развоја конкретних оквира сарадње и усмереност на стварање нових могућности за економски напредак читавог региона.

Ђурић је додао да подршка САД иницијативи „Отворени Балкан“ у великој мери доприноси позитивној атмосфери политичког дијалога и представља снажан ветар у леђа свим укљученим странама, као и додатни мотив америчким и европским инвеститорима да увећају своје присуство у нашем региону.

На крају разговора, амбасадор Ђурић упутио је позив конгресменки Ескобар и конгресмену Госару да се придруже америчкој конгресној делегацији која ће у предстојећем периоду посетити Србију у оквиру МЕЦЕА споразума о заједничкој образовној и културној размени (Mutual Educational and Cultural Exchange - МЕСЕА).