Промоција српских производа на румунском тржишту

29. Apr 2021.
Амбасадор Републике Србије у Румунији Стефан Томашевић присуствовао је данас промоцији српских производа у продајном ланцу компаније „Ремаркт“ у Араду.

Амбасадор Томашевић истакао је да са великим задовољством уочи Ускрса присуствује свечаности коју су домаћини из компаније „Ремаркт“ приредили у част српских производа, додавши да Србија дугује велику захвалност на пруженој шанси и отвореним вратима, која је изузетно тешко отворити на захтевном европском тржишту.

Према речима амбасадора Томашевића, визија председника Александра Вучића је економски јака Србија, која са својим суседима развија најбоље односе, што је политика коју спроводи и шеф српске дипломатије Никола Селаковић.

Томашевић је објаснио да та политика садржи као важну компоненту и економску дипломатију, а представницима Републике Србије у свету преостаје да је на адекватан начин заступају и реализују.

Амбасадор Томашевић нагласио је да смо до недавно на румунском тржишту имали само једног произвођача из Србије, као и да су постојали појединачни покушаји пласмана који су били неодрживи, указавши на то да данас у трговинском ланцу „Ремаркт“ постоји читав спектар врхунских српских производа.

Он је закључио да је то плод посвећеног рада, који је захтевао много труда свих учесника у овом процесу.

Амбасадор је истакао да је срећан због тога што у понуди значајно место заузимају српска вина, што је од огромног значаја за винску индустрију у Србији, и у складу је са стратегијом Републике Србије у погледу позиционирања српских вина на иностраном тржишту.

Томашевић је изразио уверење да ће се сарадња српских произвођача са румунским продајним ланцима наставити, а асортиман робе додатно проширити.

Промоцији су присуствовали и представници компаније „Ремаркт“  Душан Вилмс, Ђерардо Монцило и Флориан Катана, посланик румунског Парламента и председник Савеза Срба у Румунији Огњан Крстић, председник Жупанијског савета Арада Јустин Ћонка, градоначелник Арада Калин Бибарц, заменик префекта округа Арада Јонел Синаћ и представници српске дијаспоре.