Жупањевац: Односи Србије и Кеније традиционално пријатељски

02. Mar 2021.
Амбасадор Републике Србије у Кенији Драган Жупањевац рекао је да билатералне односе Србије и Кеније карактерише традиционално пријатељство и да ситуација изазвана вирусом корона не може ослабити везе између наших држава.

„Србија и Кенија деценијама чувају богате културне и економске везе. Надам се да ће се оваква сарадња наставити и у овим тешким временима“, казао је амбасадор за кенијске дневне новине „Стандард“ (Standard).

Амбасадор Жупањевац истакао је значај подршке Кеније територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и том приликом указао на подршку Србије у избору Кеније за несталну чланицу Савета безбедности УН.

У ауторском чланку који је изашао поводом Дана државности Републике Србије, поред истицања важности Првог српског устанка и доношења Сретењског устава, амбасадор Жупањевац говорио је о Србији данас, која је, како је нагласио, у тешким условима изазваним пандемијом забележила највећи економски раст у Европи.

Амбасадор Жупањевац представио је успехе које је Република Србија остварила на економском плану и истакао да успех није изостао ни када је реч о имунизацији становништва, а такође, пружила је помоћ и својим суседима у виду донације цепива, закључио је амбасадор.