Županjevac: Odnosi Srbije i Kenije tradicionalno prijateljski

02. Mar 2021.
Ambasador Republike Srbije u Keniji Dragan Županjevac rekao je da bilateralne odnose Srbije i Kenije karakteriše tradicionalno prijateljstvo i da situacija izazvana virusom korona ne može oslabiti veze između naših država.

„Srbija i Kenija decenijama čuvaju bogate kulturne i ekonomske veze. Nadam se da će se ovakva saradnja nastaviti i u ovim teškim vremenima“, kazao je ambasador za kenijske dnevne novine „Standard“ (Standard).

Ambasador Županjevac istakao je značaj podrške Kenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i tom prilikom ukazao na podršku Srbije u izboru Kenije za nestalnu članicu Saveta bezbednosti UN.

U autorskom članku koji je izašao povodom Dana državnosti Republike Srbije, pored isticanja važnosti Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava, ambasador Županjevac govorio je o Srbiji danas, koja je, kako je naglasio, u teškim uslovima izazvanim pandemijom zabeležila najveći ekonomski rast u Evropi.

Ambasador Županjevac predstavio je uspehe koje je Republika Srbija ostvarila na ekonomskom planu i istakao da uspeh nije izostao ni kada je reč o imunizaciji stanovništva, a takođe, pružila je pomoć i svojim susedima u vidu donacije cepiva, zaključio je ambasador.