ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Р. Србије могу да уђу на Бахаме. Аеродроми су званично отворени, али се препоручује да се пре путовања контактира авио компанија којом се путује. Неопходан је негативан PCR тест, не старији од пет дана. Деци испод 10 година није потребан тест. Такође, неопходна је тзв. здравствена виза за коју је потребно поднети захтев преко следећег сајта: www.travel.gov.bs. Обрада захтева за ову визу траје 72 сата, а цена зависи од планиране дужине боравка. Путници који желе да на Бахамима остану дуже од четири дана, морају на Бахамима урадити нови брзи тест на COVID-19.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша је потребна виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена заштита је доступна на острвима NewProvidence и GrandBahamas. Хитна медицинска помоћ је на поменутим острвима релативно добра. Путно осигурање је потребно.Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/bhs/ 

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Највећи број криминалних дела је у Њу Провиденсу (Насау) и на острву Гранд Бахамас(NewProvidence и GrandBahamas). Ипак највећи број насилничких криминалних дела и сексуалних напада се ретко дешава у туристичким зонама.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз на острву обавља се мини бусевима и таксијем. Цена превоза се уговара са возачима.
Странци и српски држављани на Бахамима могу возити ако поседују националну возачку дозволу заједно са међународном до период од три месеца. Треба обратити пажњу да се на Бахамима вози левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Бахамски долар (BSD).

Контакти:

Приликом боравка на Бахамима за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Бахаме, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org