Астана: Састанак амбасадора Јовичића са ректором Евроазијског универзитета Л.Н. Гумиљов

30. мај 2024.
Амбасадор Републике Србије у Астани Владимир Јовичић састао се са ректором Евроазијског универзитета Л.Н. Гумиљов (ЕНУ) Јерланом Сидиковом.
Амбасадор је подвукао значај који придајемо што свестранијем развоју односа између наших земаља, укључујући и сарадњу сродних универзитета Србије и Казахстана као области која би допринела још бољем, конкретнијем повезивању и упознавању наших пријатељских држава и народа.

Амбасадор је саговорника упознао са основама образовног система у Републици Србији, истакавши да Србија има неколико снажних универзитетских центара. Посебно је истакао историјат, позицију и значај Универзитет у Београду који је према најновијем рангирању Центра за светско рангирање универзитета (CWUR), из маја ове године, позициониран у првих 1.8% од преко 20 хиљада рангираних универзитета широм света.

Ректор Сидиков је изразио отвореност за успостављање нових партнерстава. Истакао је спремност за сарадњу са Универзитетом у Београду који има огромно искуство и дугу историју и са којим, уз сличне позиције на светској ранг листи, постоји доста додирних тачака.