Берн: Грађани се жале на опхођење швајцарских медија према Ђоковићу

13. јан 2022.
Амбасадор Србије у Швајцарској Горан Брадић рекао је да се дипломатско-конзуларним представништвима Србије у тој земљи свакодневно јављају грађани који се жале на опхођење швајцарских медија према Ђоковићу.

Брадић је, у интервјуу швајцарском дневнику „20 Минутен“, изјавио да је третман тениског шампиона у Аустралији некоректан.

"Можда је Ђоковић за неке спорна личност. Али он је професионалац, страствени спортиста, који жели да игра тенис“, подвукао је Брадић.

Указао је да су поједини аустралијски политичари подгрејали атмосферу и непотребно изазвали целу аферу.

"Kако би Швајцарска реаговала да је, на пример, Федерер тако третиран у Аустралији или некој другој земљи", упитао је Брадић, наводећи да је изненађен и обимом, али и генералним, претежно негативним начином извештавања швајцарских медија.

Брадић је рекао да се дипломатско-конзуларним представништвима Србије свакодневно јављају грађани који се жале на тако опхођење швајцарских медија према Ђоковићу.

"Ни Ђоковић, ни Срби који живе у Швајцарској не заслужују такав третман", констатовао је амбасадор.

Брадић је указао да је Ђоковић идол, херој, не само у Србији, него и целом региону.

Чињеница је, истиче, да је Ђоковић позван да наступи на турниру у Аустралији, издата му је виза, која се добија на основу приложених докумената који се проверавају, и која се не издаје олако, а Новаку су две независне групе медицинских експерата одобриле изузеће.

"Ђоковић није, дакле, илегално ушао у Аустралију, на неком броду или сплаву..., а саслушаван је сатима на аеродрому, а потом одведен у хотел са више него упитним условима смештаја, и то није у реду", нагласио је Брадић.

На питање шта очекује даље у вези Ђоковића, Брадић је казао да је суд непристрасно и независно донео пресуду у корист нашег тенисера, али да је исход и даље отворен, јер је могуће да ресорни аустралијски министар искористи своја овлашћења која би спречила набољег тенисера да наступи на Аустралијан опену.

Брадић је изразио наду да ће Ђоковић играти и победити у Мелбурну.

 

Извор: Танјуг