Јереван: Културно вече посвећено пријатељству Србије и Јерменије

19. феб 2021.
Отправник послова Амбасаде Републике Србије у Јеревану Татјана Панајотовић Цветковић поздравила је госте на отварању књижевно-музичког догађаја посвећеног пријатељству Србије и Јерменије.

Панајатовић Цветковић говорила је о значају културе, књижевности и преводилаштва за боље упознавање и приближавање српског и јерменског народа, те о симболици и историјском значају Дана државности Србије и развоју билатералних односа Србије и Јерменије.

Она је нагласила добру сарадњу две земље, подсетила на упућивање хуманитарне помоћи од стране Републике Србије Јерменији за борбу против Ковид-19 и захвалила почасном конзулу на организацији књижевног догађаја и његовом личном доприносу за развој српско-јерменских односа. 

На догађају, који је организовао почасни конзул Републике Србије у Јеревану Бабкен Симоњан, публици су представљене композиције српске традиционалне музике, а изложене су књиге на српском језику које је библиотеци поклонио почасни конзул Србије.Током једноипочасовног скупа, представљени су преводи српске лирске поезије 20. века на јерменски језик, као и поезија Симоњана о српским културним симболима, манастирима и фрескама.