Сеул: Предавање амбасадора Грбића на Универзитету Јонсе

18. мај 2023.
Амбасадор Републике Србије у Сеулу Немања Грбић одржао је предавање на Факултету за постдипломске међународне студије Универзитета Јонсе (Yonsei). Тема предавања је била „Спајање нација: Мој пут у дипломатији - лекције из Кореје и шире“, а предавању су присуствовали како међународни, тако и корејски студенти мастер и докторских студија.

Предавање је пружило увид у амбасадорова професионална искуства у дипломатији и осветлило значај дипломатије у неговању и развоју међународне сарадње. Амбасадор Грбић се осврнуо на историјске и актуелне аспекте билатералних односа Србије и Републике Кореје, те похвалио позитивне помаке у односима две земље. Након амбасадоровог излагања уследио је разговор са студентима, у оквиру којег је одговарао на разна питања о Србији, европским интеграцијама земље, Косову и Метохији, као и актуелном положају Србије на међународној сцени.

По завршетку предавања, амбасадор се састао са деканом Факултета Ли Ђонг-хуном, са којим је разговарао о важности образовања за дипломатију, али и о потенцијалима за развој међууниверзитетске сарадње између две земље.

Универзитет Јонсе је један од три најпрестижнија универзитета у Кореји, који се такође налази на „Forbes“ листи најбољих универзитета на свету. Универзитет је познат по својој академској изврсности и глобалној репутацији, а сваке године привлачи неколико хиљада међународних студената.