Tокио: Амбасадорка Ковач са председником Доњег дома Парламента Јапана

16. нов 2023.
Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се са новоименованим председником Доњег дома Парламента Јапана Фукушимом Нукагом.

Куртоазни сусрет  био је посвећен продубљивању билатералних односа Србије и Јапана кроз снажење политичког дијалога, парламентарних веза и економске сарадње.

Амбасадорка Ковач је указала да укупни билатерални односи Србије и Јапана бележе евидентан узлазни тренд, чему је значајно допринела 140 година дуга историја пријатељских односа Србије и Јапана, уз посебно наглашену узајамну солидарност и  манифестовану несебичну помоћ два народа.

Обележавањем поменутог јубилеја многобројним активностима током 2022. године, оснажена је институционална подршка Јапана и проширена је заинтересованост приватног сектора за Србију, отварајући тиме простор за даље унапређење економских и пословних односа Србије и Јапана.

Амбасадорка Ковач је истакала да ће креирању квалитетног амбијента за економску размену Србије и Јапана, између осталог допринети учешће Србије на EXPO 2025 у Осаки, које ће потом пратити одржавање Специјализованог EXPO 2027 у Београду.