Улан Батор: Амбасадорка Републике Србије Маја Стефановић предала акредитивна писма председнику Монголије Укнагину Курелсуку

16. нов 2023.
Амбасадорка Републике Србије Маја Стефановић предала је у Улан Батору председнику Монголије Укнагину Курелсуку акредитивна писма којима је председник Републике Србије Александар Вучић акредитује за изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Србије у Монголији на нерезиденцијалној основи, са седиштем у Пекингу.

У краћем одвојеном разговору амбасадорке Стефановић са министром спољних послова Батмунк Батсетсег изражено је обострано задовољство традиционалним односима Србије и Монголије и спремност за њихово даље унапређење у свим областима, уз интензивирање дијалога на високом и највишем политичком нивоу.

На истим линијама реализовани су и разговори амбасадорке Стефановић са потпредседником Владе и министром привреде и развоја Чимедом Курелбатаром, министром рударства и тешке индустрије Џамбал Гнабатаром, државним секретаром МИП Монголије Нјамдорј Анкбајаром, представницима Привредне коморе Монголије, као и Управе за Европу Министарства спољних послова Монголије.

Посебан акценат стављен је на интензивирање економске сарадње и искориштавање потенцијала на овом пољу, посебно када је реч о пољопривреди, туризму, научно-технолошкој сарадњи, рударству и др.

Посета Монголији била је добра прилика и за сусрет амбасадорке Стефановић са представницима дијаспоре Србије у Монголији.