Вашингтон: Амбасада Републике Србије на сајму образовања Бироа за образовање и културу Стејт Департмента

04. Aug 2022.
Биро за образовање и културу Стејт Департмента организовао је од 2. до 4. августа највећи сајам образовања у Сједињеним Америчким Државама. “Образовање САД” је програм Стејт Департмента који окупља више од 430 центара за саветовање студената у преко 175 земаља.

Ово је годишњи скуп који промовише америчко високо образовање међународним студентима, а уједно пружа могућност студентима из Сједињених Америчких Држава да се информишу о условима студирања у другим државама. 

Амбасада Републике Србије у Вашингтону је узела учешће на сајму и представила могућности за студирање и студентску размену, кључне области економског развоја и најзаступљеније образовне програме у Србији, као и постојећа институционална партнерства између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава у области образовања.

Штанд Амбасаде Републике Србије био је један од најпосећенијих на сајму, имајући у виду да ће Београд бити домаћин регионалног форума програма “Образовање САД” за Европу и Евроазију у организацији Стејт Департмента од 19. до 21. септембра ове године.