mki

Конкурс за суфинансирање пројеката за промовисање културе и уметности Републике Србије у иностранству у дигиталном формату

27. феб 2021.
Министарство културе и информисања Републике Србије расписало је Конкурс за суфинансирање пројеката за промовисање културе и уметности Републике Србије у иностранству у дигиталном формату у 2021. години.

Пројекти подржани конкурсом биће приказани, у сарадњи Министарства културе и информисања и Министарства спољних послова, односно дипломатско-конзуларних представништва Републике Србије у иностранству, у складу са потребама и у циљу промоције културе и уметности Републике Србије.

Садржај/материјали биће доступни овлашћеним лицима/установама у иностранству преко дигиталне платформе Министарства културе и информисања - Портала за размену дигиталних међународних пројеката у области културе.

Приоритети суфинансирања пројеката су: културна баштина Републике Србије уписана на Унескову Листу светске природне и културне баштине, угрожена баштина на Косову и Метохији, културна добра Републике Србије (покретна и непокретна културна добра), културно-историјске целине и културни предели, нематеријално културно наслеђе, знамените личности, савремено стваралаштво (нови медији и дигитална уметност, стрип, цртеж и илустрације, дизајн и архитектура, фотографија и анимација).

Право учешћа на конкурсу имаjу галерије, установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, правна лица која послују у области информационо-комуникационих технологија као и други субјекти у култури са седиштем регистрованим на територији Републике Србије (искључиво правна лица), који имају закључен уговор са уметником или права за заступање кроз чланство.

Конкурс је отворен од 27. фебруара до 10. маја 2021. године у 12.00 часова.

Више информација о конкурсу можете наћи на линку: https://www.kultura.gov.rs/konkurs/30/6039fc276118a.