Саучешће министра Дачића поводом железничке несреће у Индији

03. јун 2023.
Поводом стравичне железничке несреће у Индији, први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић упутио је изразе искреног саучешћа индијском колеги Субраманјаму Џаишанкару.

„Са великом тугом и жаљењем смо примили вест о стравичној железничкој несрећи на истоку Индије, у којој је страдао велики број људи.

У име Министарства спољних послова Србије и у своје име, упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа, које молим да пренесете и породицама настрадалих, а повређенима жеље за што бржи опоравак, у нади да ће активности у циљу спашавања угрожених бити окончане успешно и у што краћем року.

Иако је у овом тренутку тешко пронаћи праве речи које би пружиле утеху породицама настрадалих, уверавам Вас да Република Србија дубоко саосећа у болу и дели тугу са пријатељским индијским народом.

И у овом посебно тешком тренутку за Вашу земљу, примите, екселенцијо, изразе мог посебног поштовања“, наводи се у саучешћу првог потпредседника Владе Србије и министра спољних послова Ивице Дачића.