Селаковић: Острашћени напади Мила Ђукановића покушаји су прикривања сопствених политичких промашаја

11. сеп 2021.
Бесмислени и острашћени напади председника Црне Горе Мила Ђукановића на председника Александра Вучића, нису ништа друго до покушај да на лажима заснованој реторици неког прошлог века и неких прошлих људи покуша да прикрије своје политичке промашаје, те изазове осећај тобожње угрожености, а себе прогласи и представи као спасиоца.

Успех једног председника државе не мери се запаљивошћу фраза и талентом за произвођење конфликта у сопственом друштву, већ нивоом БДП-а, просечне плате и куповне моћи грађана, километрима ауто-путева и пруга, бројем отворених нових радних места. Када неко не може да се подичи својим, онда му смета туђи успех, а онај који је успешан руши се свим средствима укључујући и гнусне лажи. 

Много шупља прича толико да звони. Оптужити Србију да жели Косово и Метохију без Албанаца и Црну Гору без Црногораца, не само да је неистинито и бесмислено, већ говори о аутопројекцији онога ко је у стању да тако нешто каже, јер све време води политику која негира право на постојање преко 28% сопствених грађана који се осећају и декларишу као припадници српског народа, негира им право на употребу језика и писма, и националних симбола. 

Врхунац безобразлука је поређење Србије са нацистичком Немачком, а председника Вучића са Хитлером, само зато што је председник јасно ставио до знања да Србија није и неће бити полигон и тржиште за деловање криминалних нарко-картела из Црне Горе. Изгледа да то највише боли, колико год да се неко проглашава заштитником идентитета, жртвом политике чији је део некада и сам био и тражи савезнике међу свима којима смета Србија која се економски развија и напредује, Србија која гради путеве, болнице и мостове, која отвара фабрике и привлачи највише инвестиција у региону, која свакоме пружа руку за партнерство и сарадњу али и поштује себе и свој народ.

 

Свој однос према Црној Гори као независној држави Република Србија сведочи својом политиком, поштујући њен суверенитет и територијалну целовитост, што се не може рећи да Црна Гора показује према Србији. Грађани сваке државе су власни да слободно изражавајући своју вољу бирају своје руководство, као демократска држава Србија то поштује и поштоваће, али ће увек и у свакој прилици подићи глас против лажи које је неко у стању да изрекне на њен рачун и на рачун предсесника Србије, да би тиме водио своје личне политичке борбе и прикривао неуспехе.