Прва дама Тамара Вучић у Пекингу гошћа прве даме НР Кине

18. окт 2023.
Прва дама Србије госпођа Тамара Вучић била је гошћа прве даме НР Кине проф. Пенг Лијуен у Пекингу, у оквиру програма који је супруга кинеског председника приредила за супруге лидера, учесника Трећег форума за међународну сарадњу Појас и пут.

У срдачном разговору, две супруге председника су евоцирале сусрет из 2018. када је прва дама НР Кине приредила посебан дочек у државној резиденцији Дијаојутаи за прву даму Србије.

Заједно са проф. Пенг и супругама других лидера, Тамара Вучић је посетила Музеј нематеријалне културне баштине са збирком уметнина и рукотворина који чине део наслеђа древног Пута свиле.

Гошћама из далека приређен је и колаж сачињен од представе традиционалне кинеске опере, инструменталне изведбе на кинеској харфи (гућину) и хорској песми деце етничке мањине са југа Кине.

Међу супругама највиших лидера које су својим присуством допринеле заједничком обележавању десетог јубилеја иницијативе Појас и пут у оквиру Форума, биле су супруге премијера Мађарске, председника Индонезије, Лаоса, Кеније, Вијетнама, Шри Ланке, Узбекистана, Туркменистана и др.