Селаковић честитао Блинкену Дан независности САД

04. јул 2022.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упутио је честитку државном секретару САД Ентонију Блинкену поводом Дана независности САД, у којој је пожелео напредак и благостање америчкој држави и народу.

„Желим да изразим уверење да ће свеукупни односи наше две земље наставити успешно да напредују у свом областима од обостраног значаја и у духу традиционалног пријатељства и обостраног разумевања, на шта нас обавезује значајан јубилеј који смо са поносом обележили прошле године – 140 година од успостављања дипломатских односа“, истиче се у честитки министра.

Селаковић је захвалио на континуираној подршци САД наставку дијалога Београда и Приштине, европском путу Србије, као и подршци нашем залагању за очување мира и стабилности у региону западног Балкана. Такође, навео је да је уверен да ће јачање економских веза, које су најперспективнији сегмент наших односа, бити додатни мотив за продубљивање свих облика сарадње.

„У ишчекивању прилике да разменимо мишљења о даљим модалитетима за зближавање веза наша два народа, примите изразе мог високог уважавања“, наводи се у честитки шефа српске дипломатије.