Званичан назив
Комонвелт Доминика
Државно уређење
Парламентарна демократија
Главни град
Розо
Датум успостављања билатералних односа
22. априла 2010. године

Политички односи

Билатерални односи су у успону, карактерише их позитивна динамика политичког дијалога, као и обострани интерес за унапређење свих видова сарадње. Република Србија је посвећена и активностима у оквиру регионалних организација у којима је Комонвелт Доминика пуноправни члан – Карипска заједница, Асоцијација држава Кариба, које представљају комплементарни канал комуникације и стварају могућности за даљи развој односа.
ПВ Доминике Р. Скерит је посетио Р. Србију од 2. до 5. фебруара 2019. године, док је тадашњи ППВ и МСП И. Дачић посетио Комонвелт Доминике 30. октобра 2018. године.

 

Економски односи

У 2020. години регистрован је само наш увоз у вредности од 7 хиљада евра. У 2019. години није забележена робна размена.

 

Уговорно стање

Споразум о сарадњи у области туризма између Владе Републике Србије и Владе Комонвелта Доминике, потписан 4. фебруара 2019. године.

Меморандум о разумевању између Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства спољних и КАРИКОМ послова Комонвелта Доминике о пријатељству и заједничкој сарадњи, потписан 30.10.2018. године (Службени гласник РС – МУ број 1/2019)

Меморандум између Владе Републике Србије и Владе Комонвелта Доминике о сарадњи у области пољопривреде, потписан 4. фебруара 2019. године

Меморандум о разумевању између Републике Србије и Комонвелта Доминике о сарадњи у области високог образовања и научног истраживања, потписан 4.2.2019. године

 

Контакти

Амбасада Републике Србије у Вашингтону: http://www.washington.mfa.gov.rs/

Амбасада Комонвелта Доминика у Вашингтону: https://www.dominicaembassy.com/

Одељење за Северну и Јужну Америку Министарства спољних послова Републике Србије:
Тел: +381113068762 Е- пошта: oam@mfa.rs