ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 90 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
За улазак у Ел Салвадор, држављанима Р. Србије је потребна виза. За визе и информације потребно је обратити се Амбасади Ел Салвадора у Риму.
Новчани износ преко 10.000 УСД се пријављује приликом уласка у земљу.
Кућни љубимци се могу унети уз презентацију CITES сертификата из земље порекла.
Млечни производи и храна се не могу уносити у земљу.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Општа санитарна ситуација је добра. Не постоје обавезне вакцине, нити вакцинације које се препоручују.
Препоручује се флаширана вода и избегавање исхране на уличним киосцима. Препоручује се коришћење репелената, ношење одеће која покрива тело и мреже против комараца, како би се избегле инфекције које се преносе убодом инсеката, посебно комараца.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Ризици од криминала и насиља су високи, потребна је повећана пажња. Препоручује се избегавање ношења драгоцених предмета, попут накита, паметних телефона и др. Потребно је избегавати путовања кроз усамљена подручја.
С обзиром да је у питању трусно подручје, земљотреси су чести. Кишна сезона траје од марта до октобра, поплаве су честе.

ТРАНСПОРТ – Међународни аеродром је у Сан Салвадору.

ОСТАЛО – Законско средство плаћања у Ел Салвадору је амерички долар (УСД). Могу се користити интернационалне кредитне картице.

Контакти:
Приликом боравка у Ел Салвадору, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Мексику која на нерезиденцијалној основи покрива Ел Салвадор, путем следећег контакт телефона: (+52 55) 5520 0524 и електронске адресе: embajadaserbia@alestra.net.mx