VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Za ulazak u El Salvador, državljanima R. Srbije je potrebna viza. Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi El Salvadora u Rimu.
Novčani iznos preko 10.000 USD se prijavljuje prilikom ulaska u zemlju.
Kućni ljubimci se mogu uneti uz prezentaciju CITES sertifikata iz zemlje porekla.
Mlečni proizvodi i hrana se ne mogu unositi u zemlju.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Opšta sanitarna situacija je dobra. Ne postoje obavezne vakcine, niti vakcinacije koje se preporučuju.
Preporučuje se flaširana voda i izbegavanje ishrane na uličnim kioscima. Preporučuje se korišćenje repelenata, nošenje odeće koja pokriva telo i mreže protiv komaraca, kako bi se izbegle infekcije koje se prenose ubodom insekata, posebno komaraca.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Rizici od kriminala i nasilja su visoki, potrebna je povećana pažnja. Preporučuje se izbegavanje nošenja dragocenih predmeta, poput nakita, pametnih telefona i dr. Potrebno je izbegavati putovanja kroz usamljena područja.
S obzirom da je u pitanju trusno područje, zemljotresi su česti. Kišna sezona traje od marta do oktobra, poplave su česte.

TRANSPORT – Međunarodni aerodrom je u San Salvadoru.

OSTALO – Zakonsko sredstvo plaćanja u El Salvadoru je američki dolar (USD). Mogu se koristiti internacionalne kreditne kartice.

Kontakti:
Prilikom boravka u El Salvadoru, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Meksiku koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva El Salvador, putem sledećeg kontakt telefona: (+52 55) 5520 0524 i elektronske adrese: embajadaserbia@alestra.net.mx