ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена:  

 

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

 

Држављани Србије могу да уђу у Еритреју. Обавезан је негативан PCR тест, не старији од 72 сата.

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

 

За држављане Р. Србије потребна је виза за улазак у Еритреју. Визе за улазак у Еритреју могу се прибавити преко надлежних дипломатско-конзуларних представништава у иностранству, чији се контакти могу наћи на сајту: https://embassy.goabroad.com/embassies-in/eritrea, као и потребне информације о начину подношења захтева за визу и издавању виза. С обзиром да Амбасада Еритреје у Италији на нерезиденцијалној основи покрива Р. Србију, за све потребне информације о начину издавања виза треба консултовати њихову Амбасаду у Риму, преко сајта: https://embassy.goabroad.com/embassies-of/italy
 

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

 

Није закључен социјални споразум.
 

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

 

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Саветујемо да пре поласка на путовање проверите актуелну здравствену ситуацију на веб-сајту Светске здравствене организације, Регионалне канцеларије за Африку: www.afro.who.int/health-topics.

Постоји ризик од маларије и тифоидне грознице. За пиће се користи искључиво флаширана вода.

 

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Безбедност је на задовољавајућем нивоу, а криминал није распрострањен. Ипак, нашим грађанима се саветује опрез и праћење информација о безбедносној ситуацији у земљи уочи путовања и током боравка.

 

ТРАНСПОРТ – Међународни аеродром је ситуиран у главном граду Асмари. Постоји железнички превоз и железница води од Асмаре до луке Масави. Да би се путовало ван Асмаре потребно је да се обезбеди дозвола од тамошњих власти, која се чека до недељу дана.

 

ОСТАЛО – Препоручује се путовање у Еритреју посредством туристичких агенција, док се за индивидуална путовања треба темељније припремити и информисати. Национална валута Еритреје је накфа (ERN). Новац се може мењати у хотелима и мењачницама.

 

Контакти:

Приликом боравка у Еритреји за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Најробију (адреса: Benin Drive 1032, Runda, Nairobi), која на нерезиденцијалној основи покрива Еритреју, путем следећих контакт телефона: + 254 794 588 515; + 254 734 601 031; +254 732 755 554 и електронских адреса: nairobi@embassyofserbia.or.ke и consular@embassyofserbia.or.ke

(Последње ажурирано петак, 05. фебруар 2021.)