VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Za državljane R. Srbije potrebna je viza za ulazak u Eritreju. Vize za ulazak u Eritreju mogu se pribaviti preko nadležnih diplomatsko-konzularnih predstavništava u inostranstvu, čiji se kontakti mogu naći na sajtu: https://embassy.goabroad.com/embassies-in/eritrea, kao i potrebne informacije o načinu podnošenja zahteva za vizu i izdavanju viza. S obzirom da Ambasada Eritreje u Italiji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva R. Srbiju, za sve potrebne informacije o načinu izdavanja viza treba konsultovati njihovu Ambasadu u Rimu, preko sajta: https://embassy.goabroad.com/embassies-of/italy

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Savetujemo da pre polaska na putovanje proverite aktuelnu zdravstvenu situaciju na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije, Regionalne kancelarije za Afriku: www.afro.who.int/health-topics.
Postoji rizik od malarije i tifoidne groznice. Za piće se koristi isključivo flaširana voda.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Bezbednost je na zadovoljavajućem nivou, a kriminal nije rasprostranjen. Ipak, našim građanima se savetuje oprez i praćenje informacija o bezbednosnoj situaciji u zemlji uoči putovanja i tokom boravka.

TRANSPORT – Međunarodni aerodrom je situiran u glavnom gradu Asmari. Postoji železnički prevoz i železnica vodi od Asmare do luke Masavi. Da bi se putovalo van Asmare potrebno je da se obezbedi dozvola od tamošnjih vlasti, koja se čeka do nedelju dana.

OSTALO – Preporučuje se putovanje u Eritreju posredstvom turističkih agencija, dok se za individualna putovanja treba temeljnije pripremiti i informisati. Nacionalna valuta Eritreje je nakfa (ERN). Novac se može menjati u hotelima i menjačnicama.

Kontakti:
Prilikom boravka u Eritreji za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Najrobiju (adresa: Benin Drive 1032, Runda, Nairobi), koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Eritreju, putem sledećih kontakt telefona: + 254 794 588 515; + 254 734 601 031; +254 732 755 554 i elektronskih adresa: nairobi@embassyofserbia.or.ke i consular@embassyofserbia.or.ke