ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
За држављане Републике Србије, улазак у Ирску је могућ са претходно прибављеном визом без обзира на врсту пасоша (дипломатски, службени, обичан пасош и друге путне исправе).
За носиоца путног листа у транзиту неопходна је виза.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Нема социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ТРАНСПОРТ – Главни аеродроми Даблин, Корк и Шенон добро су повезани са центром града, а међуградски саобраћај – возом или аутобусом је добро организован. Услуге такси превоза од аеродрома до града су такође доступне.
Аутобуски саобраћај је јефтинији од железничког. Имајући у виду величину територије, ни један већи град није удаљен од Даблина више од 4 сата вожње. У Ирској се вози левом страном пута.

ОСТАЛО – Евро је једина валута у употреби. Страна валута се може заменити у банкама и мањем броју мењачница. Најбоље је са собом имати евре у готовини али и платне картице су у употреби.

Контакти:
Приликом боравка у Ирској, за конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Лондону, која на нерезиденцијалној основи покрива Р. Ирску, путем контакт телефона: +44 207 235 90 49 и електронске адресе: embassy.london@mfa.rskonzul@serbianembassy.org.ukconsular@serbianembassy.org.uk, као и почасном конзулу Р. Србије у Даблину, Живку Јакшићу (адреса: 12 Hermitage Lawn, Rathfarnham, Dublin 16, D16 PV48, Ireland), контакт телефон: +353 86 803 7672, електронска адреса: srbconsul.irl@gmail.com