ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна до 30 дана у периоду од годину дана.
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна до 30 дана у периоду од годину дана.

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Републике Србије могу да уђу у Сент Винсент и Гренадине уз обавезу да пре пута попуне и поднесу формулар који се може наћи на следећем линку:  http://health.gov.vc/health/
Путници се сматрају потпуно вакцинисаним после 14 дана од добијања друге дозе. Следеће вакцине су признате: AstraZeneca – Oxford, AstraZeneca (Vaxzevria)COVISHIELD, AstraZeneca COVID-19 SK Bioscience, Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, Moderna COVID-19 vaccine, Janssen (Johnson & Johnson), Gamalaya (Sputnik V, Sputnik Light, Gam-Covid-Vac); Cuban COVID-19 vaccine.
Вакцинисани морају да поседују негативан COVID-19 PCR тест не старији од 72 сата. Такође, на захтев надлежних може се захтевати додатно тестирање по доласку, као и карантин на одобреним туристичким смештајима у трајању од 48 сати.
Невакцинисани путници подлежу истим условима као и вакцинисани, уз додатну обавезу карантина у трајању од 3 до 14 дана зависно са које дестинације долазе. Карантин се обавља у предодређеним туристичким смештајима.

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша није потребна виза за посете до 30 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/vct/  
Медицинске установе нису високог стандарда. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Денга грозница, Чикунгунја грозница.

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Туристи су углавном мете лаких кривичних дела, препорука је да се избегава кретња насамо нарочито по лоше осветљеним деловима града, плажама и слично. Повремено долази и до тешких кривичних дела.

ТРАНСПОРТ – Путеви у земљи су у генералном веома лошем стању. Јавни превоз се заснива на мини-бусевима и такси превозу. Животиње су често присутне на путевима. Улазак у земљу могућ је бродом или авионом.
За држављане Р. Србије потребно је да уз српску возачку дозволу изваде и локалну, привремену. Она се издаје на захтев и на основу стране возачке дозволе. Вози се левом страном.

ОСТАЛО – Валута: Источно карипски долар (East Caribbean dollar-EC$)

Контакти:

Приликом боравка на Св. Винсент и Гренадинимаза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтону, САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Св. Винсент и Гренадине, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org