VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna do 30 dana u periodu od godinu dana.
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna do 30 dana u periodu od godinu dana.

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Sent Vinsent i Grenadine uz obavezu da pre puta popune i podnesu formular koji se može naći na sledećem linku:  http://health.gov.vc/health/
Putnici se smatraju potpuno vakcinisanim posle 14 dana od dobijanja druge doze. Sledeće vakcine su priznate: AstraZeneca – Oxford, AstraZeneca (Vaxzevria)COVISHIELD, AstraZeneca COVID-19 SK Bioscience, Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine, Moderna COVID-19 vaccine, Janssen (Johnson & Johnson), Gamalaya (Sputnik V, Sputnik Light, Gam-Covid-Vac); Cuban COVID-19 vaccine.
Vakcinisani moraju da poseduju negativan COVID-19 PCR test ne stariji od 72 sata. Takođe, na zahtev nadležnih može se zahtevati dodatno testiranje po dolasku, kao i karantin na odobrenim turističkim smeštajima u trajanju od 48 sati.
Nevakcinisani putnici podležu istim uslovima kao i vakcinisani, uz dodatnu obavezu karantina u trajanju od 3 do 14 dana zavisno sa koje destinacije dolaze. Karantin se obavlja u predodređenim turističkim smeštajima.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Nosiocima srpskih pasoša nije potrebna viza za posete do 30 dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/vct/  
Medicinske ustanove nisu visokog standarda. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Denga groznica, Čikungunja groznica.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Turisti su uglavnom mete lakih krivičnih dela, preporuka je da se izbegava kretnja nasamo naročito po loše osvetljenim delovima grada, plažama i slično. Povremeno dolazi i do teških krivičnih dela.

TRANSPORT – Putevi u zemlji su u generalnom veoma lošem stanju. Javni prevoz se zasniva na mini-busevima i taksi prevozu. Životinje su često prisutne na putevima. Ulazak u zemlju moguć je brodom ili avionom.
Za državljane R. Srbije potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Istočno karipski dolar (East Caribbean dollar-EC$)

Kontakti:

Prilikom boravka na Sv. Vinsent i Grenadinimaza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu, SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Sv. Vinsent i Grenadine, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org