ВИЗНИ РЕЖИМ

Дипломатски и службени пасоши: Виза није потребна за боравак до 30 дана
Обични пасоши и друге путне исправе: Виза није потребна за боравак до 30 дана
Напомена:  

 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ
Носиоцима српских пасоша није потребна виза за боравак до 30 дана.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ
Није закључен социјални споразум.

КОРИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ:

ЗДРАВСТВЕНА СИТУАЦИЈА – Здравствена заштита је испод стандарда Европе и Америке. Приватна здравствена заштита је боља од државне. Посебно се скреће пажња на присуство следећих здравствених проблема: Зика вирус, Лајмска болест, дијареја, Денга грозница. Путно осигурање је потребно.
Актуелну информацију о здравственој ситуацији у овој земљи можете наћи на сајту Светске здравствене организације https://www.who.int/countries/tto/ 

БЕЗБЕДНОСНА СИТУАЦИЈА – Тринидад и Тобаго има доста високу стопу криминала. Напади, киднаповања ради откупа, разбојништва и сексуални напади су могући. Препоручује се да се у вечерњим сатима избегавају плаже, луке и одређени делови градова. Треба избегавати путовање кроз земљу насамо, нарочито у неосветљеним деловима и забаченим местима.

ТРАНСПОРТ – Јавни превоз се обавља таксијима и мини бусевима. За међуградски превоз препоручено је користити међуградске аутобусе, а не наведени превоз.
За српске држављане потребна је међународна возачка дозвола и са њом је могуће возити до три месеца. Вози се левом страном улице.

ОСТАЛО – Валута: Тринидад и Тобаго долар (TTD)

Контакти:
Приликом боравка на Тринидад и Тобагуза конзуларну помоћ и заштиту, можете се обратити Амбасади Републике Србије у Вашингтон САД (адреса: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), која на радној основи покрива Тринидад и Тобаго, путем следећег контакт телефона: +1 (202) 332-0333 и електронске адресе: info@serbiaembusa.org или consular@serbiaembusa.org