VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna za boravak do 30 dana
Napomena:  

 REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Trinidad i Tobago jedino pod uslovom da su potpuno vakcinisani, vakcinama priznatim od strane SZO. Izuzev vakcinacije putnici moraju da poseduju negativan COVID-19 PCR test ne stariji od 72 sata prilikom dolaska u zemlju.
Svi putnici, takođe moraju da popune “TTravel Pass” i sačekaju odobrenje nadležnih organa.
Za više informacije i popunjavanje “Travel Pass”-a, posetite sledeći link: https://ttravelpass.gov.tt/

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Nosiocima srpskih pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Zdravstvena zaštita je ispod standarda Evrope i Amerike. Privatna zdravstvena zaštita je bolja od državne. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Lajmska bolest, dijareja, Denga groznica. Putno osiguranje je potrebno.
Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/tto/ 

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Trinidad i Tobago ima dosta visoku stopu kriminala. Napadi, kidnapovanja radi otkupa, razbojništva i seksualni napadi su mogući. Preporučuje se da se u večernjim satima izbegavaju plaže, luke i određeni delovi gradova. Treba izbegavati putovanje kroz zemlju nasamo, naročito u neosvetljenim delovima i zabačenim mestima.

TRANSPORT – Javni prevoz se obavlja taksijima i mini busevima. Za međugradski prevoz preporučeno je koristiti međugradske autobuse, a ne navedeni prevoz.
Za srpske državljane potrebna je međunarodna vozačka dozvola i sa njom je moguće voziti do tri meseca. Vozi se levom stranom ulice.

OSTALO – Valuta: Trinidad i Tobago dolar (TTD)

Kontakti:

Prilikom boravka na Trinidad i Tobaguza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Trinidad i Tobago, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org