Дачић примио амбасадора Краљевине Есватини

23. мај 2023.
Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас нерезидентног амбасадора Краљевине Есватини у Републици Србији, са седиштем у Бриселу, Сибусисивеа Мнгомезулуа који је у понедељак предао акредитиве председнику Србије Александру Вучићу.

Министар Дачић пожелео је амбасадору успешну мисију у Србији и изразио уверење да ће политички дијалог и економска сарадња Србије и Есватинија наставити да се развија на обострану корист.

Амбасадор Есватинија пренео је изразе саучешће краља Мсватија III, као и лично, због недавних трагичних догађаја у Београду и изразе саосећања и солидарности са породицама настрадалих.

Саговорници су разменили мишљење о стању билатералних односа и могућностима за њихово унапређење. Сагласили су се да остају посвећени како јачању билатералних односа, тако и унапређењу економске сарадње.

Шеф српске дипломатије поновио је да му је његова посета Краљевини Есватини 2019. остала у лепом сећању и да се нада да ће поново бити у прилици да је посети. Захвалио је есватинском амбасадору на подршци територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Амбасадор Мнгомезулуу захвалио је министру Дачићу на помоћи коју је Влада Србије упутила његовој држави током пандемије изазване Ковидом 19.